Tilslorte bondepiker, epledessert, tradisjonsdessert

Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en tradisjonell og deilig dessert som fortjener å komme frem fra glemselen. Eplemos, sprøstekt kavring og krem i en herlig kombinasjon. Det enkle er ofte det beste.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Eplemos

  • 4 epler
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vann
  • 2 dl knust kavring eller brødsmuler
  • 1 ss sukker
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage eplemos.
  2. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.
  3. Kok eplebitene med 1 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort. Avkjøl.
  4. Smelt smør i en stekepanne og tilsett 1 ss sukker og knust kavring.
  5. Tilsett kanel og bland godt. La det surre litt i pannen under omrøring. La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.
  6. Legg eplemos, pisket krem og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
  7. Tilslørte bondepiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.
Har du brød til overs så tørk det og knus det. Nydelig til denne desserten.
Del på Facebook