Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker er en tradisjonell og deilig dessert som fortjener å komme frem fra glemselen. Eplemos, sprøstekt kavring og krem i en herlig kombinasjon. Det enkle er ofte det beste.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Eplemos

  • 4 eple
  • 5 ss sukker (smak deg frem)
  • 4 ss vann
  • 2 dl knust kavring
  • 2 ss smør
  • 1 ts malt kanel
  • 1 beger kesam vanilje mager

Fremgangsmåte

Start med å lage eplemos.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.

Kok eplebitene, 3 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort, Avkjøl.

Smelt smøret i en stekepanne og tilsett resten av sukkeret. NB. Bruker du sukkerkavring, så behøver du ikke tilsette sukker. Tilsett kanel og bland godt. La det surre litt i pannen under omrøring. La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.

Legg eplemos, kesam og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.

Tilslørte høstpiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook