Bakte epler med havregryn

Bakte epler med nøtter og havregryn

Bakte epler er en dessert som mange elsker, særlig barn. Og enklere dessert å lage skal du lete lenge etter. Server eplene med vaniljekesam, is eller vaniljesaus til.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Beregn ett eple pr. person.
  3. Stikk ut kjernehusene av eplene.
  4. Rist havregryn og hakkede valnøttkjerner i tørr panne. Bland inn margarin og brunt sukker og rør rundt til sukkeret har smeltet.
  5. Fyll eplene med blandingen og sett dem i en ildfast form.
  6. Stek eplene i ca. 25 minutter eller til de er ganske møre. Hold godt øye med dem.
  7. La eplene avkjøles litt.
  8. Server de bakte eplene med vaniljekesam, krem, vaniljeis eller vaniljesaus.
Del på Facebook