Ingredienser
Bakte grønnsaker i tårn
40-60 min
1,5 av 5 om dagen
Å lage tårn av bakte grønnsaker som squash, aubergine, løk og paprika gir et fargerikt innslag på tallerkenen. Serveres som en egen liten rett, som forrett, tilbehør i stedet for salat eller som en tapasrett.
Fremgangsmåte
Skjær grønnsakene i 1 cm tykke skiver. Del paprikaen i store biter.
Dryss litt salt på auberginen og la den "safte" seg i ca. 15 minutter (dette er for å fjerne bitterstoffer). Tørk godt av.
Finhakk hvitløk og urter.
Ha litt olje i bunnen av en langpanne. Legg grønnsakskivene i langpannen og ha på urter og hvitløk.
Bak grønnsakene i ovn på 200°C. Squash kan tas ut etter ca. 10 minutter. Resten kan bakes 10 minutter til.
Stable skivene til et tårn.
Dryss over revet parmesan, nykvernet pepper og pynt med spirer.