Bakte pærer med bjørnebær og mandeltopping

En spennende dessert med pærer som du må prøve f.eks. til jul. Bringebær kan brukes om du ikke får tak i bjørnebær.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Mandeltopping

  • 0,5 dl brunt sukker
  • 50 g mandler
  • 25 g smeltet smør

Til servering

  • 250 g gresk yoghurt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skyll og del pærer i to på langs. Fjern kjernehuset.
  3. Skyll bjørnebærene og bland dem med sukker.
  4. Legg de halve pærene i en ildfast form og drypp på noen dråper med sitronsaft på hver. Bak dem i den varme ovnen i 10 minutter.
  5. Ta formen ut og legg på bjørnebær.
  6. Bland müsli med brunt sukker og mandler og dryss blandingen over pærene og bjørnebærene. Drypp smeltet smør over.
  7. Bak videre i ca. 10 minutter til pærene er møre og mandeltopping er sprø.
  8. Server pærene lune, gjerne med gresk yoghurt.
Del på Facebook