Bakte poteter med paprika, tomater og rødløk

Bakte poteter er snaddermat, og om du deler dem i to før du baker dem i ovnen, så tar det ikke så lang tid heller. Som fyll bruker du det du selv har lyst på, men i oppskriften vår har vi brukt bl.a. tomat og rødløk.
20-40 min
0.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g jevnstore potet
  • 4 ss olivenolje
  • salt og chilikrydder
  • 1 rød paprika i terninger
  • 2 tomat i terninger
  • 1 rødløk i terninger
  • 100 g smuldret norzola
  • friske urter til pynt

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og del dem på langs. Ha potetene i en ildfast form og sprinkle over oljen. Krydre med salt og chilikrydder, og vend rundt slik at olje og krydder er jevnt fordelt over potetene. Legg potetene slik at snittflaten er opp. Stek potetene i ovn på 200 grader C til de er møre (ca 20 min).

Bland sammen paprika, tomat, rødløk og ost. Fordel blandingen på potetene og gratinér i ovn på 225 grader C til osten er litt smeltet.

Dryss over krydderurter og server.

Denne potetretten smaker godt alene eller sammen med annen middagsmat.




Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook