Bakte poteter og grønnsaker med texmexfyll

Fylte og bakte grønnsaker og poteter kan du servere til middag eller som en smårett til kveldskosen. Varier gjerne fyllet med andre grønnsaker og annen saus.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 stor potet
  • 1 grønn squash
  • 4 tomat
  • 1 g Fyll:
  • 1 ss soyaolje
  • 200 g karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2 båt hvitløk
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 rød chili
  • 2 ss tomatpuré
  • 150 g revet hvitost
  • 3 ss solsikkeolje
  • 1 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller vann
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Her bruker man fyllet enten til poteter, squash eller tomater.

Vask potetene og sett dem midt i ovnen på 225°C. Bak dem i ca. 1 time.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Skjær paprika i terninger. Ta ut frøene på chilien og finhakk den.

Brun karbonadedeigen i varm olje og tilsett finhakket løk, hvitløk og chili. La dette surre i pannen.

Ha så i tomatpurè og buljong. Dryss på pepper og småkok til fyllet har fått en fyldig konsistens.

De bakte potetene deles i to og hules ut. Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet, som så fylles tilbake i potetskallene. Dryss over revet ost og bak i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

Server gjerne en grønn salat ved siden av.

Hvis du bruker squash eller tomat i stedet for potet: Del squash i 4 og tomat i 2 og hul ut innmaten. Bland dette med kjøttfyllet. Fylles tilbake og stekes på samme måte som potetene.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook