Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter er litt annerledes enn vanlig bakte poteter. Du kan krydre med det du best liker best. Litt reven parmesan på toppen på slutten av steketiden smaker nydelig.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g potet - jevnstore
  • 2 ss smeltet smør
  • salt og pepper
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i skiver, men ikke helt igjennom. Legg potetene mellom f.eks. skaftene på to tresleiver når du skal skjære dem, da skjærer du ikke helt igjennom.

Ha potetene i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak. Stek dem i ovn på 220 °C i ca. 20 min. Men vurder størrelsen; jo større poteter - jo lenger steketid.

Ta ut formen og pensle på mer smør. Stek videre i ca. 20 min. eller til potetene er møre og har fått en pen gyllen farge. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 20
Legg til på Min side
Del på Facebook