Fløtegratinerte poteter

Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både biff og fisk. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 600 g skrelt og skivet potet
  • 1 løk i skiver
  • 2 båt hvitløk - presset
  • 2 dl melk
  • 2 dl matfløte
  • salt og pepper etter smak
  • 1 dl revet hvitost
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele med tykk bunn.
  2. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med salt og pepper.

    Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form.
  3. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 °C i ca. 10 minutter til osten er gyllen.
  4. Dryss over hakket kruspersille ved servering

 

Lag gjerne fløtegratinerte poteter i små porsjonsformer.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 37
Legg til på Min side
Del på Facebook