Ingredienser
Kremet rødbetpasta med kylling
20-40 min
1 av 5 om dagen
Denne pastaretten lager nesten seg selv mens de fleste av ingrediensene står i ovnen. Du får en deilig og myk saus som du lager på et par minutter i blender eller med stavmikser.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Skrell rødbetene og kutt i ca. 2 cm tykke terninger og ha i en stor ildfast form.
- Del rødløken i to og skjær løken i ca. 1 cm tykke skiver. Ha i den ildfaste formen.
- Kutt av toppen av en hel hvitløk og ha i den ildfaste formen.
- Dryss over olje, salt og pepper og rist på formen så det blandes med grønnsakene.
- Legg en blokk fetaost i midten av den ildfaste formen og sett formen i ovnen. Ovnsbak til grønnsakenebegynner å bli brune (ca 25 minutter).
- Kok opp pastavann med en god klype salt.
- Kok pasta etter anvisningene på pakken.
- Mens du venter på pastaen: Stek kyllingfileten i stekeolje på medium høy varme til den er gjennomstekt (ca. 5-6 minutter på hver side). Sett til side.
- Når pastaen nesten er ferdigkokt: Sett til side en stor kopp med pastavann. Det skal brukes til rødbetsausen.
- Når grønnsakene er ferdig i ovnen: Ha fetaosten, rødbetene og rødløken i en blender og press hvitløksfeddene oppi (obs: hvitløken kan være varm). Ha så oppi pinjekjerner og kjør blenderen. Spe på med pastavann slik at du får en tykk, flytende saus.
- Sil av pastaen og ha den tilbake i kasserollen som er tom for pastavann. Ha rødbetsausen oppi med pastaen og rør til sausen er blandet med pastaen.
- Topp med friske urter og kyllingfilet-biter før servering.