Ingredienser
Betegrateng med ostesaus
40-60 min
En lun og smakfull grateng der fargerike beter får skinne i en fyldig ostesaus. Nydelig til viltkjøtt, lam eller andre høstfavoritter. Server gjerne med en fyldig rødvinssaus!
Fremgangsmåte
Forbred betene
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Skrell og kutt betene i tynne skiver.
- Fordel betene i en form.
Forbered sausen:
- Finhakk hvitløk og løk.
- Stek det deretter i en stekepanne på medium høy varme med litt salt og olivenolje til det er mykt.
- Ha oppi grønnsakskraften og fløten, og la dette koke i 10 til 15 minutter.
- Ha i parmesanen i sausen og rør godt sammen.
- Hell fløteblandingen over betene.
- Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 40 minutter.
- Ta ut formen og strø litt ost over, stek til retten bobler og er gyllen på toppen. (ca. 20 minutter)
- La formen sette seg litt før du topper med litt fersk timian, salt og pepper.
- Server gjerne som tilbehør til vilt, med en fyldig rødsvinsaus.