Blomkål tempura

Blomkål tempura er lekre munnfuller sammen med noe godt i glasset eller som en forrett. Det går like fint med brokkoli om du heller ønsker det.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 100 g hvetemel
  • salt
  • 2 egg
  • 2 ss rapsolje

Dessuten

  • 1 beger lettrømme
  • 2 ss tørket gressløk
  • 0,5 kokt blomkål

Fremgangsmåte

Kok blomkål i buketter i saltet vann ca. 2 minutter. Ha dem over i et dørslag og la dem renne av. Bland sammen kokte blomkålbuketter, klippet gressløk og rømme. Smak til. Settes kaldt til servering.

Ha melet og en klype salt i en stor bolle. Ta eggene og skill plomme og hvite. Pisk eggeplommer og 1 1/2 dl kaldt vann sammen. Pisk det inn i melet sammen med oljen til en glatt røre. Pisk eggehviter til stivt skum i en ren og tørr bolle, og vend inn i røren.

Varm opp olje i en dyp panne eller wok (190 gr). Dypp noen blomkålbuketter i røre, og legg dem i oljen med en hullsleiv. Friteres 2-3 minutter til gylne og lette. Får renne av på husholdningspapir. Fortsett med resten av bukettene. Dryss over salt - og server!

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook