Sennepsbakt blomkål

Hel bakt blomkål er noe av det beste, og her har vi smurt hodene inn med en sennepsblanding. Raffinert som kjøttfri middag eller som tilbehør.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 blomkål
  • 1 dl olivenolje
  • 1 båt hvitløk delt i to
  • 4 ss dijonsennep
  • 1 dl finhakket bladpersille
  • 2 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Rens blomkålen for blader, og skjær til stilken i bunnen slik at hodet ligger rett på en bakeplate kledd med bakepapir.
  3. Del en hvitløkbåt og gni snittflaten på utsiden av blomkålhodene.
  4. Pisk sammen olje og sennep, og fordel 3/4 av blandingen over blomkålhodene - også på undersiden.
  5. Sett blomkålhodene på bakeplaten og bak dem til de er møre tvers igjennom - 50 - 60 minutter.
  6. La hodene hvile i noen minutter.
  7. Bland sammen hakket bladpersille, revet parmesan og resten av sennepsblandingen. Fordel blandingen på blomkålhodene.
  8. Server blomkålen i tykke skiver - enten som tilbehør eller som en kjøttfri middag - gjerne med kokte eller stekte poteter til.
Sist oppdatert 6. mars 2018
Liker 25
Legg til på Min side
Del på Facebook