Ovnsbakt blomkål med pesto

Overrask med en enkel rett bestående av blomkål, tomat, pesto og litt ristede pinjekjerner. Server den alene eller som det beste tilbehøret til middagen.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 210 grader.
  2. Skyll blomkålen. Fjern stilk og blader. Det kan du ta vare på f.eks. til suppe.
  3. Del blomkålen i biter.
  4. Smør en ildfast form med litt god olje, gjerne valnøttolje.
  5. Legg blomkålen i formen og smør på pesto.
  6. Ha tomatene i formen.
  7. Dryss over litt frisk timian. Ha gjerne noen hele stilker på.
  8. Bak alt i ovn i ca. 12- 15 minutter, til blomkålen er mør og tomatene er bakt.
  9. Rist pinjekjerner i en tørr panne og dryss de over før servering. Du kan gjerne bruke hakkede valnøtter i stedet for pinjekjerner.

Lag din egen pesto.

Legg til på Min side
Del på Facebook