Ingredienser
Blomkålbiffer med kremet fetasaus
40-60 min
2,5 av 5 om dagen
Dette er en crispy, kremete og deilig blomkålrett som de fleste vil like. Servér gjerne med ovnsbakte poteter.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Legg blomkålen på en skjærefjøl med stilken opp. Del blomkålen i to og skjær blomkålen i 2 cm tykke skiver. Hvis de ytterste skivene blir veldig store og runde så kan du skjære båter av det ytterste laget. Legg skiver og båter utover et stekebrett med bakepapir.
- Lag marinaden i en skål med halvparten av olivenoljen, paprikakrydder, en teskje salt, et presset hvitløksfedd og revet parmesan eller annen hard ost. Fordel jevnt marinaden over blomkålen.
- Bak blomkålen i ovnen til den blir gyllen og crispy (ca 30 minutter).
- Lag fetakremen ved å ha fetaost, hvite bønner, en teskje salt, hvitløk, jusen fra en halv sitron og halvparten av persillen i en blender. Du kan også ha oppi avkapp fra blomkålen. Bland ingrediensene til sausen blir jevn og myk. Hvis blenderen ikke tar tak i alle ingrediensene: ha oppi et par spiseskjeer vann.
- Til sist lager du en chimichurri-saus i en skål ved å blande resten av olivenolje, rødvinseddik, hvitløk, finhakket persille, jusen av resten av sitronen og et dryss salt.
- Servér blomkålbiffene oppå fetakremen med chimichurri, cherrytomat, sylta rødløk og ruccola.
Tips: Rester av fetakremen passer perfekt i tacolefsa.