Bønnebolle med betehummus

Buddhabolle eller hippiebolle er en trendy salat lagt opp på en litt annen måte. Basisen er grønnsaker sammen med proteinkilder som bønner, linser og/eller egg.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 finstrimlet hjertesalat
  • 2 dl kokte gule linser
  • 2 dl kokte brune bønner
  • 4 plommetomat i terninger
  • 4 finhakket vårløk
  • 1 ss valnøttolje
  • saften av 0,5 sitron

Rød hummus

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss tahini
  • 1 ts sitronsaft
  • smak til med litt salt og pepper
  • 1 kokt rødbete

Fremgangsmåte

Kok eggene i 6-8 minutter. Skrell dem og del dem i to.

Legg den strimlede salaten i bunnen av fire serveringsboller. Deretter resten av ingrediensene hver for seg oppå salaten.

Rød hummus:

Hell vannet av kikertene og skyll dem.

Del den kokte rødbeten i terninger.

Kjør alle ingrediensene med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til en masse.

Smak til med litt salt og pepper.

Legg en god spiseskje med hummus i salatbollen og et halvt egg.

Drypp over litt olivenolje på toppen.

Sist oppdatert 19. april 2017
Liker 32
Legg til på Min side
Del på Facebook