Borscht - rødbetesuppe

Borscht er en enkel rødbetesuppe som er populær i mange europeiske land. Den originale Borscht - som vi har her - kommer opprinnelig fra Ukraina, og er en populær suppe å servere til jul.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 rødbete skåret i terninger
  • 4 ss vann
  • 2 ss virgin olivenolje
  • 1 hakket løk
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 1 potet - skrelt og skåret i terninger
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Ha rødbeteterningene i en form med lokk som tåler mikrobølgeovn. Ha vann over, sett på lokk og "kok" rødbeteterningene på full effekt i ca. 5 minutter. Ta formen ut og la den stå i ytterligere 5 minutter.

Varm oljen i en stor kjele på middels varme. Tilsett hakket løk og surr under omrøring til løken blir blank og gyllen. Tilsett buljong, potetterninger, salt og pepper og kok opp.

Reduser varmen og la det småkoke videre til potetbitene er møre (ca. 8 minutter).

Ha i rødbeteterninger og balsamicoeddik og kok opp.

La suppen koke i 2-3 minutter til den har fått en mørk og lekker rødfarge.

Server suppen varm, gjerne med en klatt rømme og et dryss hakket kruspersille.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook