Ingredienser
Beuf bourguignon med rotgrønnsaker på guttetur
                                
                                Over 60 min
                            
                            
                                
                                2,5 av 5 om dagen
                            
                    Fremgangsmåte
- Del kjøttet i terninger på ca 3cm
 - Brun (i omganger hvis ikke plass) i en gryte på høy varme. Viktig at det ikke er for mye kjøtt i gryta. Da blir kjøttet kokt og tørt.
 - Ta ut kjøttet og skru ned til medium varme. Ha i gulrøtter og sellerirot i skiver/terninger, og løk i ringer. Stek til mykt.
 - Ha i rødvinen/ev litt av kraften og skrap løst det brente. Det gir masse bra smak. Ha i tomatpure, tomater, kjøttet, og kjøttkraft så det dekker kjøttet, perleløken/sjalottløken + en bunt urter (alt utenom soppen rett og slett). Bring til kokepunktet. La putre 2.5-3 timer.
 - Mot slutten steker du sopp i en egen panne. Tilset hvitløken når soppen er godt stekt. Ha soppen og hvirløken i gryta siste 10 min. 
 
OBS! Rødvin kan sløyfes hvis du ikke vil eller har det tilgjengelig. 
Lag potetmos.
- Kok skrelte poteter og pastinakk (kortere koketid enn potet)
 - Mos med smøret mens potetene er varme
 
Smak til med salt og urter. Her er det brukt timian, persille, rosmarin.