Bringebær- og ripsfromasj

Bringebær og rips er en god og frisk kombinasjon, og smakene kommer virkelig til sin rett i denne oppskriften. Serveres med vaniljesaus til, om du ønsker, men det er slett ikke nødvendig. Desserten er også god uten.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 5 gelatinplater
  • 5 dl bringebær
  • 2 dl rips
  • 2 dl sukker
  • 2 eggehvite
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • saften av 1 sitron

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
  2. Pisk bringebær og rips, sukker, eggehvite og vaniljesukker til en luftig krem i en kjøkkenmaskin. Stivpisk kremfløten og bland inn i bærkremen.
  3. Kok opp sitronsaften og ta den av platen. Løs gelatinplatene opp i den varme saften. Rør gelatinen forsiktig inn i bærmassen i en tynn stråle under omrøring.
  4. Ha fromasjen i porsjonsskåler eller dessertbolle. Sett fromasjen kaldt noen timer.
  5. Fromasjen kan pyntes med bringebær, og den er kjempegod med vaniljesaus til.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook