Brødpudding

Brødpudding er en utrolig god dessert som er vel verd å 'børste støv av'. Her er det fint å bruke daggammelt brød som er litt tørt, og den smaker nydelig varm eller lun med rørte bær eller rød saus til.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g daggammelt brød
  • skall av 0,5 sitron
  • 3 egg
  • 2 ss sukker
  • 2 dl matfløte
  • 3 dl melk
  • 2 ts malt kanel
  • 3 ss rosiner

Fremgangsmåte

Bruk gjerne litt tørt brød, julekake eller hveteboller. Skjær brødet i litt store terninger og legg det over i en smurt ildfast form. Dryss rosiner mellom lagene.

Pisk egg og sukker godt sammen med en gaffel, bland i melk og fløte og revet sitronskall og fordel røren over brødet slik at det står litt over skivene. Legg litt press på slik at brødet trekker godt til seg av væsken.
La det stå og trekke ca. 15 minutter før puddingen stekes i nedre del av ovnen på 175°C i ca. 1,5 time.

Server puddingen varm eller lun - gjerne med rød saus eller rørte bær til.

Del på Facebook