Clafoutis med jordbær

Clafoutis er en lettvint og kjempegod dessert som franskmennene ofte serverer. Ovnspannekaken er ekstra god med jordbær i. Server desserten nylaget, varm eller lun med yoghurt, krem eller is til.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 2 eggeplomme
  • 75 g sukker
  • frø av 0,5 vaniljestang
  • 100 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 25 g hakkede mandler
  • 300 g jordbær
  • 1 ss melis til dryss

Fremgangsmåte

Tilbehør:
is, tykk yoghurt eller pisket krem

Pisk egg, eggeplommer og sukker med frø fra den halve vaniljestangen og tilsett mel og melk litt etter litt til en jevn røre. Rør i de hakkede mandlene. Du kan også blande alle ingrediensene i en foodprosessor.

Smør en dyp ildfast form på ca. 1,5 liter.

Hell deigen i formen og fordel jordbærene over. Stek desserten på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 30-40 minutter til eggemassen er fast.

Dryss over siktet melis og server clafoutisen nystekt og varm.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook