Brokkolipai

Kjempegod pai hvor brokkoli spiller hovedrollen. Til bunnen har vi brukt lomper i stedet for tradisjonell paideig. Enkelt og veldig godt. En fin måte å bruke opp lomper som du har til overs på.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 6 lompe
  • 1 brokkoli
  • 0,5 purre
  • 2 båter hvitløk
  • 4 egg
  • 2 dl matfløte
  • 100 g revet hvitost
  • 100 g fetaost
  • salt og pepper
  • 1 ts cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Smør en paiform.
  3. Del 5 lomper i 2. Den siste kan være hel. Den skal i midten. Legg lompene godt opp langs kanten, «taksteinsvis» og den siste i midten slik at hele paibunnen er godt dekket av lomper.
  4. Skjær brokkolien i små buketter og stilken i staver. Kok alt i lettsaltet vann i 2 minutter. 
  5. Del purren i ringer. Skyll den og tørk den.
  6. Pisk sammen matfløte, egg, knust hvitløk og litt salt, pepper og cayennepepper.
  7. Ha smuldret feta og halvparten av revet ost i bunnen.
  8. Fordel grønnsakene jevnt på paiskallet, og hell eggestanden over.
  9. Stek paien midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, til den er gyllen og fyllet har satt seg.
  10. Resten av osten har du på paien i de siste ti stekeminuttene. 
  11. Server paien lun, gjerne med en frisk salat til.
Om du ønsker kan du kle paiformen med grov eller fin paideig og forsteke formen i 10 minutter.
Del på Facebook