Brokkolipai
Kjempegod pai hvor brokkoli spiller hovedrollen. Til bunnen har vi brukt lomper i stedet for tradisjonell paideig. Enkelt og veldig godt. En fin måte å bruke opp lomper som du har til overs på.
40-60 min
2,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader.
- Smør en paiform.
- Del 5 lomper i 2. Den siste kan være hel. Den skal i midten. Legg lompene godt opp langs kanten, «taksteinsvis» og den siste i midten slik at hele paibunnen er godt dekket av lomper.
- Skjær brokkolien i små buketter og stilken i staver. Kok alt i lettsaltet vann i 2 minutter.
- Del purren i ringer. Skyll den og tørk den.
- Pisk sammen matfløte, egg, knust hvitløk og litt salt, pepper og cayennepepper.
- Ha smuldret feta og halvparten av revet ost i bunnen.
- Fordel grønnsakene jevnt på paiskallet, og hell eggestanden over.
- Stek paien midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, til den er gyllen og fyllet har satt seg.
- Resten av osten har du på paien i de siste ti stekeminuttene.
- Server paien lun, gjerne med en frisk salat til.
Om du ønsker kan du kle paiformen med grov eller fin paideig og forsteke formen i 10 minutter.