Ingredienser
Cæsarsalat
Under 20 min
0.5 av 5 om dagen
En klassisk cæsarsalat er både enkel og smakfull, med sprø salat, saftig kylling, krutonger og en kremet, syrlig dressing toppet med parmesan. Perfekt som lett lunsj eller middag!
Fremgangsmåte
- Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, finhakket ansjosfilet, sitronsaft og hvitløk, i en bolle. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper. Dressingen skal være litt kremete. Tilsett evt. litt kaldt vann. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
- Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en tallerken.
- Skjær brød i terninger og rist dem i en tørr varm panne.
- Skyll og tørk salaten godt. Riv den i grove biter og vend salaten i litt dressing. Ha den i en stor vid bolle eller fat.
- Skjær resten av parmesanen i grove biter eller tynne skiver.
- Skjær kyllingfilet i tynne skiver og anrett den på salaten.
- Dryss på stekte krutonger og parmesan.
- Server cæsarsalaten nylaget med litt kvernet sort pepper og gjerne frisk finhakket persille og noen dråper til av dressingen.
Har du brød til overs er det smart å ta vare på det og lage krutonger. De skal med i denne salaten.