Cæsarsalat med kål

Cæsarsalat med kål

Den originale Cæsarsalaten lages gjerne med romanosalat, men det er også kjempegodt med hodekål eller nykål. Cæsardressingen gjør virkelig susen sammen med finsnittet sprø kål. Har du brød til overs er det smart å ta vare på det og lage krutonger. De skal med i denne salaten. Digg middagstips.
Under 20 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Dressing

  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 finhakkede ansjosfileter
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 30 g hard hvitost
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1,5 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Skjær brødskivene i terninger. Du kan bruke loff om du ønsker.  Rist terningene i stekepanne med olje og revet hvitløk.
  2. Finsnitt kålen.
  3. Visp sammen ingrediensene til dressingen i en bolle.  Spar gjerne litt ost til topping. Ha oljen i til slutt. Du skal få en fin kremet dressing.  
  4. Vend kålen forsiktig inn i dressingen.
  5. Strø over brødterninger og flak av hardost.
  6. Server straks.
Kålen kan gjerne knas litt. Da blir den mør samtidig som den beholder sin sprøhet.
Del på Facebook