Fargerik kålsalat

Strimlet rå kål er utmerket å bruke i salater. La salaten få stå og trekke med dressingen en stund før den serveres. Da vil nemlig de gode smakene komme bedre frem.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 hodekål
  • 0,25 rødkål
  • 1 rødløk
  • 1 gul paprika
  • 1 oransje paprika
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts sennep
  • 2 ts flytende honning
  • salt og pepper
  • 2 dl olivenolje
  • 50 g pinjekjerner
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  1. Skjær kål, løk og paprika i tynne strimler.
  2. Ha alt i en stor bolle.
  3. Bland sammen hvitvinseddik, olivenolje, sennep, salt, pepper og honning i en annen bolle.
  4. Hell dressingen over kålsalaten og bland godt.
  5. La salaten stå og trekke i romtemperatur i 15 minutter før servering.
  6. Dryss over ristede pinjekjerner og finhakket kruspersille før servering.
Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook