Det tøffe potettoget

Bakte poteter som er tøffere enn toget! Morsom liten rett å servere i barnebursdager i stedet for pølser og pizza. Varier fyllet etter eget ønske og fantasi.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 bakepotet
  • 4 dl pastasaus - gjerne bolognese
  • 0,5 finhakket rød paprika
  • 0,5 finhakket gul paprika
  • 4 ss revet hvitost
  • 6 rød cherrytomat eller gule
  • 0,5 gul squash til "hjul"
  • 0,5 slangeagurk til "hjul"
  • finhakket kruspersille

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C.

Vask potetene godt og stikk noen hull i dem. Legg potetene i en langpanne eller i en ildfast form, og bak dem i ovn til de er møre - ca. 1 time.

Del potetene i to og ta ut det meste av innmaten. La det være igjen ca. 1/2 cm tykke vegger.

Finhakk paprikaen og bland potetinnmaten,hakket paprika og halve cherrytomater med sausen. Hold igjen 3 tomater til "hengefeste".

Fyll potetene med fyllet og ha revet hvitost på toppen. Gratiner de halve potetene i ovn på 225°C til osten er gyllen (ca. 5 minutter).

Lag et tog av de fire halve potetene ved å lage "hjul" av agurkskiver og squashskiver og cherrytomater som "hengefeste" mellom vognene (se bildet).

Tips:

Bruk den sausen og det fyllet du liker. F.eks. biter av squash, forvellede gulrot- eller kålrotbiter, løk, m.m. Og toget kan du lage så langt du vil ved å bruke flere poteter.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 39
Legg til på Min side
Del på Facebook