Fylte, bakte grønnsaker

Fylte og bakte grønnsaker er lett å imponere med. Bruker du auberginer og squash deler du dem i to på langs. Bruker du paprika, så skjærer du av toppen. Bruk gjerne grønnsaker du har til overs i sausen. Her er oppskrift på bakte fylte paprika. Vegetarmat på sitt beste.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 paprika - gjerne forskjellige farger

Fyllet

  • 2 ss soyaolje
  • 1 finhakket løk
  • 1 revet gulrot
  • 4 båt hvitløk - hakket
  • 4 aromasopp i terninger
  • 1 skive sellerirot - revet
  • 1 finhakket rød chili
  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl revet hvitost til gratinering

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
  3. Ha gulrøtter, selleri og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
  4. Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
  5. Skjær toppen av paprikaen og fjern hinner og frø. Sett paprikaene på et stekebrett med bakepapir smurt med olje.
  6. Skjær forsiktig av litt i bunnen om de ikke står helt støtt av seg selv. Legg evt. avskjæret opp i paprikaen. Lokket skal også bakes.
  7. Ta sausgryten av platen. Smak til.
  8. Fyll paprikaene med sausen og dryss revet ost på toppen.
  9. Sett brettet i ovnen og stek til paprikaene er gylne, ca. 20 minutter.
  10. Server med lokket halvveis på. Godt hvitløksbrød er supert til.
Sist oppdatert 1. mars 2019
Liker 17
Legg til på Min side
Del på Facebook