Lun salat av bakte grønnsaker og bønner

Å bake aubergine, squash og paprika i ovnen gjør at grønnsakene får en helt spesiell og nydelig sødme.En lun salat som kan serveres ved siden av middagen, men er også helt perfekt å servere alene, f.eks. med ferskt brød til.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 ss rapsolje (gjerne med sitron)
  • 1 gul squash
  • 1 aubergine
  • 1 rødløk
  • 1 rød paprika
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hvite bønner
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss olivenolje (eller annen god olje)
  • 15 blad frisk basilikum
  • nykvernet pepper
  • evt. 3 ss revet parmesan

Fremgangsmåte

Skjær aubergine og squash i 1 cm tykke skiver på langs. Dryss litt salt på aubergineskivene og la de "safte" seg i ca. 15 minutter. Stek auberginskivene i en varm, tørr panne (gjerne en grillpanne om du har, så får du et fint grillmønster).

Del paprikaen i to og fjern frø, stilk og hinner. Skjær rødløken i skiver.

Smør en langpanne med rapsolje og legg alle grønnsakene i. Dryss over finhakket hvitløk.

Bak grønnsakene i ovnen på 200°C i ca. 20 minutter. De siste 5 minuttene skal bønnene bakes med.

Om du ønsker, kan du fjerne skinnet på paprikaen. Det gjøres legg ved å la den ferdige bakte paprikaen ligge i en plastpose i noen minutter. Deretter er det lett å dra av skinnet.

Bland de ferdige bakte grønnsakene forsiktig med basilikumblader, balsamicoeddik og olje.

Anrett på fat eller tallerkener. Nykvernet pepper over. Dryss gjerne på revet parmesan rett før servering.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 17
Legg til på Min side
Del på Facebook