Lun brokkolisalat med fetaost

Å bruke bulgur i salat metter godt. Her har vi bladet en lun salat med brokkoli, vårløk og hakket hvitløk. Valnøttkjerner på toppen.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsbulgur
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 2 ss smør
  • 500 g brokkoli
  • 4 vårløk
  • 1 båt hvitløk
  • 150 g fetaost i terninger
  • 1 dl valnøttkjerner

Dressing

  • 1 beger lettrømme
  • 0,25 ts salt
  • 0,5 dl finhakkede friske urter

Fremgangsmåte

Kok bulgur og buljongterning som anvist på pakken.

Hell av buljongen og rør inn smør.

Skjær brokkoli i biter og hakk vårløken.

Legg brokkolien i kokende, lettsaltet vann og la den koke i ca. 3 minutter. Hell av vannet og bland med bulgur, vårløk og finhakket hvitløk.

Anrett salaten på fat og fordel osteterninger og grovt hakkede valnøttkjerner over.

Bland dressingen sammen og la den trekke litt før den serveres til salaten, f.eks. sammen med litt godt brød.

Et godt tips er å fylle halve tallerkenen med grønt til alle måltider. Tenk en 50/50 fordeling av tallerkenen, der den ene halvparten er fylt med grønnsaker, frukt og bær.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 8
Legg til på Min side
Del på Facebook