Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Vask eplene og skjær dem i båter. Ha eplebåtene og vannet over i en saftkoker og kok til eplene er utkokt og saften trukket ut.

    Hell saften over i en kjele. Tilsett sukker og gi saften et oppkok. Rør helt til alt sukkeret er oppløst.

    Vi anbefaler å fryse ned eplesaft. Fyll da saften på f.eks. rengjorte melkekartonger. Pass på å ikke fylle helt opp, da saften utvider seg i fryst tilstand.

INGREDIENSER

  • 3 kg eple
  • ½ kg sukker
  • 5 dl vann
Eplesafter og kasse med epler

Fremgangsmåte

  • Vask eplene og skjær dem i båter. Ha eplebåtene og vannet over i en saftkoker og kok til eplene er utkokt og saften trukket ut.

    Hell saften over i en kjele. Tilsett sukker og gi saften et oppkok. Rør helt til alt sukkeret er oppløst.

    Vi anbefaler å fryse ned eplesaft. Fyll da saften på f.eks. rengjorte melkekartonger. Pass på å ikke fylle helt opp, da saften utvider seg i fryst tilstand.