Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Rens bærene og kok dem i vannet i rundt 5 minutter.

    Sil blandingen og ha i sukker. La saften koke til det slutter å skumme.

    Hell saften på steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter), sett på kork og avkjøl.

    Saften oppbevares kjølig og mørkt.

INGREDIENSER

  • 1 kg blåbær (eller rips, solbær eller bringebær)
  • 300 g sukker (avhengig av hvor søt du vil ha den)
  • 5 dl vann

Fremgangsmåte

  • Rens bærene og kok dem i vannet i rundt 5 minutter.

    Sil blandingen og ha i sukker. La saften koke til det slutter å skumme.

    Hell saften på steriliserte flasker eller glass (varmet i ovn på 140°C i minimum 20 minutter), sett på kork og avkjøl.

    Saften oppbevares kjølig og mørkt.