Ingredienser
Fremgangsmåte
- I en mikser med knivblad (foodprosessor) kan du ha hvetemel, sukker, salt og kaldt smør. Blits sammen ca 10 blits før du stopper og har i iskaldt vann. Blits 5-6 ganger til før du heller deigen på en melet benk.
- Kjevle deigen ut og legg den i en 23 cm rundt terteform.
- Sett formen i fryseren i 30 min (dette gjøres for at terten ikke skal krympe så mye under steking).
- Skjær eplene fra skrotten og skjær dem så i tynne skiver.
- Ta tertebunnen ut av fryseren etter ca 30 min og legg epleskivene i.
- Dryss over sukker og fordel smøret i terninger utover.
- Sett terten på et stekebrett med bakepapir (det vil renne litt smør ut hvis du bruker en terteform med løs bunn).
- Stek på 220 grader over/undervarme i 30-35 min.
- Avkjøl.
- Lag salt karamell ved å røre sammen sukker og vann i en kjele.
- Kok opp på høy varme uten å røre til sukkeret har blitt godt gyllent.
- Trekk kjelen av platen og rør inn smør. Sett kjelen tilbake på platen, men skru temperaturen ned til lav/medium og hell fløten i, litt av gangen. Rør alt godt sammen og ha i salt.
- La småkoke i 2 min før du siler karamellen over i noe annet.
- Hell litt av karamellen over terten og server resten ved siden av.