Enkel tomatsaus - til pizza og pasta

Enkel tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus som kan brukes til mange forskjellige matretter, både til pasta, pizza og i lasagne. Ønsker du litt variasjon, så kan du tilsette andre krydderurter som f.eks. oregano, timian eller merian.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skåld tomatene ved å skjære et kryss i tomatene, legg dem noen sekunder i kokende vann. Deretter raskt over i iskaldt vann. Da er det lett å fjerne skallet.
  2. Skjær tomatene i terninger.
  3. Varm opp olivenoljen i en kjele/gryte med tykk bunn og legg i løken og surr den til den er blank. Rør inn tomatene og de revne gulrøttene
  4. La alt småkoke i 20 minutter uten lokk.
  5. Tilsett revet basilikum og smak til med litt salt og evt. litt sukker.
  6. Mos med stavmikser til du får en fin konsistens.
  7. Ha tomatsausen på glass. Den er fin å fryse også.
Sist oppdatert fredag 23. januar 2015
Legg til på Min side
Del på Facebook