Eplegløgg

Gløgg kokt på epler er kanskje litt mer tidkrevende enn å koke gløgg fra flaske, men så godt! Julens krydder og litt sitron får koke med og sette preg på smaken.
40-60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 10 eple i biter
  • 5 dl vann
  • 2 ss honning
  • 12 hel nellik
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 2 hel kanel
  • 2 skive sitron
  • 1 vaniljestang snittet på langs

Fremgangsmåte

Del eplene i biter. Du behøver ikke skrelle dem. Legg eplebitene over i kjele med honning og vann. Kok under lokk til eplene er møre - ca. 10 minutter.

Sil fra saften og tilsett alt krydderet og sitronen.

La gløggen koke i 30 minutter slik at krydderet kommer til sin rett.

Server eplegløggen rykende varm f.eks. til pepperkaker.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 31
Legg til på Min side
Del på Facebook