Ingredienser
Eplehorn
Over 60 min
Herlige søte horn med revne epler som smaker som en drøm nystekt f.eks. med geitost på. Bak dobbel porsjon og putt i fryseren til siden.
Fremgangsmåte
Rør gjæren ut i litt av vannet.
Tilsett alt det tørre og elt sammen deigen.
Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.
Kna deigen. Kjevle den ut til en stor rund leiv (som en pizzabunn). Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i 8 stykker (som pizzastykker).
Riv eplene grovt på et råkostjern.
Legg revne epler på leiven og rull sammen til horn.
Sett eplehornene på bakeplater og la de etterheve i ca. 20 minutter.
Pensle med sammenpisket egg.
Stekes i ovn ved 220°C i ca. 10-12 minutter.
Denne porsjonen gir 8 eplehorn.