Eplehorn

Herlige søte horn med revne epler som smaker som en drøm nystekt f.eks. med geitost på. Bak dobbel porsjon og putt i fryseren til siden.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 3 ts sukker
  • 0,5 pk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 4 revne epler til fyll

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i litt av vannet.

Tilsett alt det tørre og elt sammen deigen.

Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 30 minutter på et lunt sted.

Kna deigen. Kjevle den ut til en stor rund leiv (som en pizzabunn). Bruk et pizzahjul eller en kniv og skjær i 8 stykker (som pizzastykker).

Riv eplene grovt på et råkostjern.

Legg revne epler på leiven og rull sammen til horn.

Sett eplehornene på bakeplater og la de etterheve i ca. 20 minutter.

Pensle med sammenpisket egg.

Stekes i ovn ved 220°C i ca. 10-12 minutter.

Denne porsjonen gir 8 eplehorn.

 

Del på Facebook