Strimler av tørket eple

Ingredienser

Eplestrimler - apple fruit leather

Over 60 min

Har du fått med deg trenden med hjemmelaget apple fruit leather? Denne enkle og sunne fruktsnacken er perfekt for både store og små. Med bare fire ingredienser og litt tålmodighet i ovnen kan du lage et godteri som både smaker fantastisk og ser imponerende ut.

Fremgangsmåte

  1. Fjern eplekjernen og skjær eplene i terninger.
  2. Ha eplene i en kjele sammen med sukker, kanel og vann.
  3. Kok på middels varme i ca. 10–15 minutter til eplene er helt myke.
  4. Mos med stavmikser eller blender til en helt glatt puré.
  5. Ha bakepapir på et stekebrett. Hell puréen over og bre den jevnt utover i et tynt lag, ca. 3–4 mm tykt.
  6. Sett ovnen på 70 °C varmluft.
  7. La de tørke på i 2-4 timer. Sjekk hver halvtime ca. om eplestrimlene er myke uten at de klistrer seg til fingeren. Avkjøl når eplestrimlene er ferdig.
  8. Klipp eplestrimlene i strimler og riv av bakepapiret.
  9. Dryss gjerne litt sukker over remsene hvis du ønsker ekstra sødme.
  10. Rull gjerne strimlene sammen i matpapir for en fin snacks-pakning.

 

Oppbevar eplestrimlene i en lufttett boks eller glass i kjøleskap i opptil 1–2 uker.
Hvis du er glad i surt godteri, så kan du blande litt sitronsyre med sukkeret for sur smak.

Hvor godt likte du oppskriften?