Ingredienser
Falafel med mynteyoghurt
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen
Falafeler hører hjemme i Midtøsten, men har også blitt en populær vegetarrett. Falafeler kan du lage selv. Basisen er kikerter. Godt til middag på vegetariske og kjøttfrie dager.
Fremgangsmåte
- Rens og skjær grønnsakene i grove terninger.
- Bak dem i ovnen på 200° i 15-20 minutter, til terningene er knapt møre.
- Skyll kikertene godt. La dem gjerne bake med grønnsakene i ovnen i 10 minutter. Det er viktig at de er tørre.
- Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en ganske fast deig.
- La massen hvile i ca. en halv time i kjøleskapet. Blir den for tynn, så tilsett litt mer mel.
- Form små boller med en dessertskje og stek dem i en varm panne med soyaolje til de er gylne.
- Etterstekes i ovn på 200°C i 10-12 minutter. Falafelene skal være gjennomstekte.
- Hakk mynten fint. Rør yoghurt og myte sammen og smak til med salt og pepper.
- Varm naanbrødene og smør dem med mynteyoghurt og fordel salat, falafel, rødløk og granateple over.
- Server resten av yoghurten ved siden av.