Falafel med mynteyoghurt

Falafeler hører hjemme i Midtøsten, men har også blitt en populær vegetarrett. Falafeler kan du lage selv. Basisen er kikerter.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 3 båt hvitløk
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 grønn paprika
  • 2 skive sellerirot
  • 1 løk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 egg
  • 3 ss sammalt hvete, fin
  • 1 ss hakket frisk gressløk
  • 2 ss soyaolje

Mynteyoghurt

  • 1 bunt frisk mynte
  • 250 g gresk yoghurt
  • salt
  • kvernet pepper

Til servering

  • 4 stk naanbrød
  • 1 pk småbladet salat
  • 1 rødløk i ringer
  • 4 ss kjerner fra granateple

Fremgangsmåte

  1. Rens og skjær grønnsakene i grove terninger.
  2. Bak dem i ovnen på 200° i 15-20 minutter, til terningene er knapt møre.
  3. Skyll kikertene godt. La dem gjerne bake med grønnsakene i ovnen i 10 minutter. Det er viktig at de er tørre.
  4. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en ganske fast deig.
  5. La massen hvile i ca. en halv time i kjøleskapet. Blir den for tynn, så tilsett litt mer mel.
  6. Form små boller med en dessertskje og stek dem i en varm panne med soyaolje til de er gylne.
  7. Etterstekes i ovn på 200°C i 10-12 minutter. Falafelene skal være gjennomstekte.
  8. Hakk mynten fint. Rør yoghurt og myte sammen og smak til med salt og pepper.
  9. Varm naanbrødene og smør dem med mynteyoghurt og fordel salat, falafel, rødløk og granateple over.
  10. Server resten av yoghurten ved siden av.
Sist oppdatert 23. april 2020
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook