Fish taco bowl med laks

Fish taco bowl

Lyst på en enkel, sunn og fargerik middag med smak av taco? Denne fisketacobollen med laks, avokadokrem og ris er et perfekt tacomiddag midt i uka. En enkel måte å få i seg mer fisk – og hele familien vil like det!
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g laks - eller ørret
  • 0,5 pose tacokrydder
  • 1 ts honning
  • basmatiris - gjerne grov
  • 3 ss syltet rødløk
  • 200 g røde cherrytomater i terninger
  • 0,5 slangeagurk
  • 380 g svarte bønner

Avokadokrem

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Kok risen etter anvisning på pakken. Tilsett litt salt i vannet.
  3. Kutt laksen i 3x3 cm store biter. Ha laksen i en bolle og bland med tacokrydder og honning. Fordel utover et stekebrett og bak i ovnen til fisken er gyllen utenpå og flaker lett med en gaffel (ca10-15 minutter).
  4. Ha rømme, avocado, limesaft og en klype salt i en blender. Kjør til du får en jevn og fin avokadokrem.
  5. Kutt og gjør klar alle grønnsakene.
  6. Sil av bønnene.
  7. Kutt fisken i terninger.
  8. Fordel risen i fire skåler.
  9. Legg på fisk, grønnsaker og bønner.
  10. Topp med avokadokremen.
Del på Facebook