Fiskegrateng

Ingredienser

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni

40-60 min
2 av 5 om dagen

Denne hjemmelagde fiskegratengen med makaroni er en kremet og smakfull middagsfavoritt, full av hvit fisk, grønnsaker og en deilig hvit saus med stekt purre. Ønsker du en fiskegrateng uten makaroni, kan du enkelt bytte den ut med poteter.

Fremgangsmåte

Forbered fyllet:

  1. Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele.
  2. Ha oppi makaroni og kok makaronien til den nesten er ferdigkokt. Sett makaronien til side to minutter før anvisningen på pakken.
  3. Ha gulrot, potet og blomkål oppi det samme kokevannet og la det småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Ha fisken oppi med grønnsakene og kok 2 minutter. Skru av varmen og trekk av platen.
  5. Tilsett ertene.
  6. Sil av og sett fisk og grønnsaker til side med makaronien.

Lag hvit saus med stekt purre:

  1. Smelt smør i en kjele, tilsett purreringene og la dem surre på middels varme til de blir myke med en klype salt (ca. 3–4 minutter).
  2. Rør inn hvetemel og la det surre i ca. 1 minutt.
  3. Spe med melk litt etter litt mens du rører for å unngå klumper.
  4. La sausen småkoke i 5 minutter til den tykner.
  5. Krydre med salt, hvit pepper og revet muskatnøtt.
  6. Ta kjelen av varmen.

Bland gratengen:

  1. Forvarm ovnen til 200°C (over- og undervarme).
  2. Bland fisk, makaroni og grønnsaker og hvit saus i en smurt ildfast form.
  3. Topp med strøkavring og parmesan.
  4. Stek midt i ovnen i 25–30 minutter, til toppen er gyllen og sprø.

Servering:

  1. La gratengen hvile i 5 minutter før servering.
  2. Topp med friske urter.
  3. Server gjerne med kokte poteter og smeltet smør eller en frisk salat.

Hvor godt likte du oppskriften?