Ingredienser
Fiskegrateng med potetmos, fennikel og purre
40-60 min
0,5 av 5 om dagen
Fiskegrateng med mye snadder i. Både potetmos, fennikel, sopp og purre setter smak sammen med estragon og gressløk. Tar litt tid i ovnen, men da kan du jo gjøre andre ting.
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200°C.
Potetmos:
- Del poteter i biter og kok dem møre.
- Mos dem sammen med smør og rør inn eggeplommene. Sett potetmosen til side.
- Skjær purre, fennikel og sopp i skiver og stek det i olje i 7-8 minutter under omrøring. Ha det over i en stor ildfast form.
Del fisken i små biter og legg i formen.
Hvit saus:
- Smelt smør i en tykkbunnet kjele og la det surre litt uten at det blir brunt, før du har i melet.
- Spe med melk og matfløte mens du rører.
- Tilett fiskekraft, estragon og gressløk. Smak til med salt og pepper. Sausen skal være ganske tykk.
Hell sausen over grønnsakene, soppen og fisken i den ildfaste formen.
Legg potetmosen som et lokk over sausen, grønnsakene og fisken. Lag riller i potetmosen med en gaffel.
Stek formen midt i ovnen i 20-30 minutter til den er gyllen på toppen.
Tips: Dette er en stor porsjon som holder til to middager á 4 porsjoner eller en middag á 8 porsjoner. Den kan også fryses.