Fiskegryte med tomat

Smakfull fiskegryte med gulrøtter, sellerirot, løk og tomater. Deilig sitron- og persillestrø som setter ekstra smak på gryten. Server den til middag med godt brød eller kokte poteter.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 250 g reker med skall
  • 2 løk
  • 100 g sellerirot
  • 2 gulrot
  • 2 ss smør
  • 2 boks hele hermetiske tomater
  • 1 fiskebuljong (terning)
  • 1 dl vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk timian
  • saft av 0,5 sitron

Sitron- og persillestrø

  • revet skall av 1 sitron
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 2 båt hvitløk - finhakkede

Fremgangsmåte

Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene.

  1. Skrell og skjær løk i tynne båter. Skrell gulrot og selleri og skjær dem i små biter.
  2. Stek løk og grønnsaker i smør i en kjele. Hell i tomat og smuldre i buljongen.
  3. Tilsett vann, salt, pepper, timian og sitronsaft. La det koke under lokk 10-15 minutter.
  4. Skjær laksen i terninger og legg dem i kjelen. Ta det trekke i ca. 5 minutter. Smak om du må tilsette mer salt og pepper.
  5. Bland sammen ingrediensene til sitron- og persillestrøet.
  6. Rens rekene og legg dem i kjelen rett før servering.

 

Server fiskegryten med sitron- og persillestrø og ferskt brød.

 

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook