Herlig rotgrønnsakgryte

Ha en fast dag i uken til å rydde opp i restene av rotgrønnsakene i kjøleskapet. Det gir deg garantert en fantastisk god gryterett.
20-40 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g hermetiske kikerter
  • 4 potet
  • 2 gulrot
  • 200 g kålrot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 fennikel
  • 1 løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 ss smør
  • 0,5 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • hakket frisk timian
  • 5 hel pepper
  • 1 laurbærblad
  • nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skyll kikerter i rennende kaldt vann.

Skjær poteter og grønnsaker i små biter.

Varm olje og smør i en romslig kjele. Stek poteter og grønnsaker uten at det tar farge - ca. 5 minutter. Hell på buljong. Tilsett kikerter og krydder.

Kok gryten i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server grønnsakgryten med godt brød og gjerne toppet med en spiseskje aioli.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 22
Legg til på Min side
Del på Facebook