Fransk grønnsaksgryte

Denne gryteretten med masse deilige grønnsaker er perfekt å servere gjester. Lag en god hjemmelaget potetmos til eller godt nybakt brød.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 600 g biffkjøtt i terninger
  • 2 ss smør
  • 2 båt hvitløk
  • salt og pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 1 persillerot
  • 0,5 sellerirot
  • 2 gulrot
  • 2 dl rødvin
  • 8 sjalottløk
  • 2 laurbærblad
  • 2 eple
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 2 stilk frisk timian til pynt

Fremgangsmåte

Skjær bacon i biter. Brun bitene i stekepanne. Legg over i en gryte.

Brun kjøttet i smør sammen med hakket hvitløk. Strø på salt, strø over mel og rør om. Ha det over i gryten. Tilsett halvparten av buljongen og vinen.

Skrell persilleroten, selleriroten og gulrøttene og del det i biter. Legg i gryten.

Rens sjalottløk og legg løk og laurbærblader i gryten.

La det koke på svak varme i ca. 1 time. Spe med mer buljong og vin under kokingen.

Rens og del soppen i skiver og stek den i litt smør.

Skjær epler i biter.

Smak gryten til med salt og pepper og legg i sopp og eplebiter ved servering.

Pynt med et par stilker frisk timian.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook