Chili sin carne

En herlig variant av gryteretten chili con carne - men uten kjøtt. En rett som passer fint på en kjøttfri dag. Bønner og grønnsaker som gulrøtter, chili, tomater, paprika og søtpotet spiller hovedrollen.
Over 60 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 løk
  • 1 finhakket rød chili
  • 5 båt hvitløk
  • 3 ss olje til stekning
  • 3 gulrot i terninger
  • 2 rød paprika
  • 1 søtpotet i terninger
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 soltørkede tomater i strimler
  • 1 dl vann
  • 4 tomat i terninger
  • 2 boks hermetiske brune bønner
  • hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Stek løk, hvitløk og chili blankt i en stor gryte.
  2. Ha i grønnsakene og krydder og fres videre et par minutter.
  3. Tilsett vann, tomater, tomatpuré og soltørkede tomater skåret i strimler.
  4. La alt koke på middels varme i 25-30 minutter. Smak til.
  5. Skyll bønnene godt og ha dem i gryta de siste kokeminuttene.

 

Bruker du tørkede brune bønner må de først legges i vann natten over og kokes i ca. 30-40 minutter til de er møre.

Serveres med et dryss av hakket koriander og gjerne tortillachips og guacamole

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 52
Legg til på Min side
Del på Facebook