Thaigryte

Gryterett med ferielengsel. Kjempegod thailandsk gryterett med smak fra hvitløk, stilkselleri, ananas, limeblader og sukkererter. Server kokt ris til.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 båt hvitløk
  • 500 g kyllingfilet
  • 3 vårløk
  • 1 rød paprika
  • 3 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss rød karripasta
  • 0,5 frisk ananas
  • 1 boks kokosmelk
  • 3 tørkede limeblad
  • 1 hønsebuljongterning
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss hakket frisk mynte

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløken, skjær kyllingen i biter og vårløken i ringer.

Skjær paprikaen i terninger og stilksellerien og ananas i biter.

Stek grønnsakene i en panne i litt olje. Tilsett karripasta og ananasbiter.

Hell på kokosmelk, og legg i kyllingbiter, limeblader og buljongterningen.

La det trekke i ca. 10 minutter.

Del sukkererter i to og legg i gryten sammen med finhakket mynte. Smak til.

Server gryten med kokt ris til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 14
Legg til på Min side
Del på Facebook