Gresk lammegryte med grønnsaker

Gresk lammegryte med grønnsaker er en smaksbombe. Denne kan du invitere gjester på. Server den gjerne med kokte poteter eller potetmos til.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 800 g lammebog med ben
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss hvetemel
  • 2 løk
  • 6 tomat
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 ss hakket frisk oregano
  • 1 laurbærblad
  • 2 dl vann
  • 250 g aspargesbønner
  • 0,5 sitron

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i biter, ca. 2x2 cm. Bland sammen mel, salt og pepper og vend kjøttet i blandingen.

Skrell løken og skjær den i skiver. Del tomatene i båter. Ha olje i en gryte og brun kjøttet lett. Tilsett løken, tomater og finhakket hvitløk.

La det trekke under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett bønnene og la gryten trekke i ca. 15 minutter til.

Tilsett saften av en halv sitron, og smak til med salt og pepper.

Server lammegryten med kokte poteter eller potetmos.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook