Fiskesuppe med grønnsaker

En deilig fiskesuppe med masse grønnsaker som det tar under 20 minutter å lage. Her har vi brukt gulrøtter, persillerot, stilkselleri og purre, og spicet den litt opp med hakket chili.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 gulrot
  • 1 persillerot
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 liten purre
  • 1 båt hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss solsikkeolje
  • 1 l fiskebuljong (utblandet)
  • 200 g torskefilet
  • 200 g laksefilet
  • 2 ss hakket frisk dill
  • 1 ss hvetemel
  • 3 ss matyoghurt
  • 60 g reker

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene. Purren skylles ekstra godt. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk hvitløken.

Del chili i to på langs og fjern hinner og frø. Finhakk den.

Skjær fisken i terninger.

Fres grønnsakene, hvitløk og chili et par minutter i olje. Spe med fiskekraft og gi det hele et oppkok. Reduser varmen og tilsett fisken.

Ha hvetemel i matyoghurten og rør til du får en glatt masse. Tilsett denne i suppen under lett omrøring. La det trekke i 2-4 minutter til fisken er nesten mør. Pass på at det ikke fosskoker.

Skrell rekene og fordel dem i tallerknene før suppen øses opp.

Dryss over hakket dill og server.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 42
Legg til på Min side
Del på Facebook