Grønnsakssuppe med svineknoke

Lag en næringsrik og smakfull grønnsakssuppe beriket med svineknoke for en mettende og varmende middag. Denne oppskriften kombinerer både lettsaltet og røkt svineknoke med et utvalg av rotgrønnsaker og purre, og gir et rikt smaksbilde til en overkommelig pris. Perfekt for å lage i store porsjoner, så du har deilig restemat for de kommende dagene.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. La svineknokene trekke i vann på 85-90 °C i ca. 2,5 til 3 timer. Knokene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. Det er viktig at det ikke koker kraftig. Da vil kjøtte får en tørr konsistens.
  2. Ta opp kjøttet med en hullsleiv eller lignende og la kjøttet få hvile seg litt før du renser knokene fri for svor, fett og ben.
  3. Sil kraften.
  4. Vask, skrell og del opp alle grønnsakene i passe store terninger og kok dem knapt møre, i den silte kraften. Det tar ca. 10 minutter. Purre i skiver er møre etter ett par minutter så tilsett purre mot slutten av koketiden. Da beholder du smak og farge best.
  5. Skjær kjøttet i fine terninger og ha det i suppa.
  6. Server suppa med flatbrød og gjerne godt smør. NYT!
  7. Grønnsakssuppe er supert å lage i stor porsjon og servere til mange gjester. Du kan også lage stor porsjon og fryse ned ferdige middager til senere.
Om du planlegger å fryse suppa er det smart å vente med å ha poteter i. Fryste poteter kan bli litt vasne.
Legg til på Min side
Del på Facebook