Focaccia Pugliese

Dette er en klassisk italiensk brød eller focaccia som inneholder kokte poteter. En nydelig variant som du bare må prøve. Den er ganske enkel å lage, men det tar litt tid. Resultatet er fantastisk.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g potet
  • 2 ts salt
  • 15 g fersk gjær
  • 1,2 dl vann
  • kokevann av potetene - 1.2 dl.
  • 300 g hvetemel
  • 3 ss olivenolje
  • 10 rød cherrytomat delt i to
  • 1 rødløk i skiver
  • 1 dl olivenolje
  • 3 g tørket rosmarin

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt potetene i grove biter. Ha dem i en kjele. Dekk så vidt med vann og kok til de er godt møre. Ta vare på kokevannet.
  2. Mos potetene og tilsett salt og olivenolje.
  3. Bland 1,2 dl potetvann med 1,2 dl kaldt vann og løs opp gjæret i vannet (Pass på at det ikke er for varmt, ca. 37 ˚C).
  4. Hell melet i en stor bolle. Lag en grop i midten.
  5. Legg i potetmosen og arbeid den inn mens du tilsetter væsken litt og litt og arbeider den godt inn. Bland deigen for hånd i minimum 10 minutter. Den endelige konsistensen skal være ganske klissete. Juster evt. med væske eller mel.
  6. Ta deigen ut av bollen. Vask og tørk bollen og smør den med olivenolje. Ha deigen tilbake i bollen.
  7. La deigen heve under et fuktig klede i ca. to timer.
  8. Dekk bunnen av en langpanne eller en rund støpejernspanne med et tynt lag olivenolje.
  9. Fordel deigen utover med oljede fingre og strekk den forsiktig til deigen dekker hele formen.
  10. Dytt inn halve cherrytomater med snittflaten ned. Legg på rødløkskivene. Drypp over olivenolje og dryss over litt flaksalt og rosmarin.
  11. Dekk formen til og la den etterheve i 20 minutter før du steker den på 200 ˚C i ca. 25 minutter.

     

    Focacciaen er nydelig på tapasbordet eller som den beste niste. Et lite måltid i seg selv.

 

Sist oppdatert 31. mars 2020
Liker 0
Legg til på Min side
Del på Facebook